Реєстрація /

Проїзд на Русанівські сади відкриють, а шлагбауми демонтують

Встановленні раніше обмеження були безпідставні.

У Департаменті транспортної інфраструктури Київської міськдержадміністрації стверджують, що шлагбауми, кіоск охорони на в'їзді на територію Русанівських садів заважають проїзду спецтехніки, задіяної в будівництві Подільсько-Воскресенського мостового переходу.

Вулиці Центральна Садова,  Садова та Дамбова є вулицями загального користування та не перебувають на балансі якого-небудь підприємства, а також що для установки там МАФів і дорожніх знаків, що обмежують рух транспорту відсутні правові підстави.

Вирішено звернутися до Дніпровського управління поліції ГУ Нацполіціі Києва з проханням про забезпечення громадського порядку під час демонтажу цих конструкцій. А Управління патрульної поліції Києва попросити привести у відповідність технічні засоби регулювання дорожнього руху та схем організації дорожнього руху на Русанівських садах.

Стаття по темі: Що зміниться з 1 червня в Україні: запрацюють дитсадки, почнуть курсувати поїзди та електрички

Раніше повідомлялося, що Київська міська рада може розглянути нові правила розміщення кіосків у столиці.

Проект рішення передбачає можливість прибрати близько 70% МАФів у Києві до 2024 року. У документі мова йде про МАФи, які псують зовнішній вигляд міста і заважають комфорту громадян. Кіоски повинні бути прибрані з територій біля станцій метро, ​​біля зупинок громадського транспорту і ті, які розташовані вздовж основних транспортних магістралей.

Джерело