Реєстрація /

Що зміниться з 1 червня в Україні: запрацюють дитсадки, почнуть курсувати поїзди та електрички

Ключові зміни з 1 червня

З 1 червня в Україні заплановано низку змін, які вплинуть на життя кожного громадянина. Велика частина з них пов'язана з ослабленням карантину. Портал «Столична нерухомість» 100realty.ua склав список, що зміниться з 1 червня в Україні та до чого потрібно готуватися.

Раніше Кабмін і регіональна влада міст України анонсували новий етап ослаблення карантину з 1 червня. До цієї дати приурочено відновлення роботи найважливіших інфраструктурних підприємств, соціальних і торгових об'єктів.

Що зміниться з 1 червня в Україні: як будуть послаблювати карантин

Дитсадки запрацюють в обмеженому режимі

З 1 червня в Україні оголошено про відновлення роботи дитячих садків (дошкільних навчальних закладів). МОЗ погодив новий санітарний регламент, який регулює роботу дитсадків з 1 червня. У нього включені обов'язкове вимірювання температури дітям і вихователям, дезінфекцію, заборонені м'які іграшки, товсті килими, ігри, пов'язані з великим активним взаємодією дітей і вихователів.

Дитсадки у Києві з 1 червня розпочинають роботу в особливому, частково обмеженому режимі. Батькам вже повідомили, що кількість дітей в групах буде скорочено – до 10-12 осіб. На літній період групи можуть включати в себе дітей різного віку. Всі родини попереджені про новий порядок відвідування дитсадків: батьки самостійно міряють температуру перед входом в дитсадки, перевзувати дитини і тільки тоді передають його вихователю.

Стаття по темі: Як працюватимуть дитсадки в Києві після карантину: до чого готуватися батькам і вихователям

У дитсадках жорстко регламентований час роботи: дитину можна привести з 7.50 до 8.20 ранку. У перший день відвідин дитсадка батьки зобов'язані заповнити опитувальник, який розсилає адміністрація ДНЗ.

Школи і вузи відкриті для випускників та абітурієнтів

З 1 червня в Україні розпочнеться підготовка середніх і вищих навчальних закладів до щорічної вступної кампанії. Сесії ЗНО були перенесені через карантин приблизно на місяць. На 15 і 17 червня заплановано пробне ЗНО, а з 25-го числа почнеться загальне обов'язкове тестування.

Також змістилися і терміни вступу до вузів. У 2020 році під час вступу до вищих навчальних закладів буду враховуватися результати ЗНО за 2017, 2018, 2019 і 2020 роки з усіх предметів, крім іноземних мов.

Для студентів з 1 червня відновляться екзаменаційні сесії, проте в групі здають іспит не може бути більше 10 чоловік.

У Києві запрацюють ТРЦ і готелі

Перед початком літнього періоду київська влада таки дали дозвіл на відкриття торгово-розважальних центрів і готелів в Києві. ТРЦ зможуть відкриватися з 30 травня, однак розважальні зони залишаться закритими.

До готелей також застосують жорсткі вимоги щодо дотримання санітарних норм, в вестибюлях і на зоні рецепції можна буде перебувати не більше 1 людини на 10 квадратних метрів. Всі постояльці повинні пройти температурний скринінг. Хостели в Києві так і не отримали дозволу на роботу в умовах карантину.

Стаття по темі: Як карантин змінив ринок нерухомості: результати опитування

З 1 червня в Києві почне роботу міська електричка

Міська електричка Києва почне курсувати з 1 червня. Такої домовленості дійшли влади столиці і «Укрзалізниця», якій належить рухомий склад. Крім початку руху, анонсовано, що за замовленням КМДА буде виконано 48 ремонтів електропоїздів.

З 1 червня в Україні почнуть курсувати поїзди

В Україні з 1 червня відновлять залізничне сполучення між регіонами. Поки що в складах продаватимуть тільки половину місць, щоб забезпечити соціальну дистанцію між пасажирами. З 1 червня «Укрзалізниця» запустить 9 поїздів далекого прямування і 5 маршрутів «Інтерсіті».

Читайте також: Квартира в Києві або будинок в передмісті: що краще купувати для подальшої здачі в оренду?

Спрощено реєстрацію ФОП

Міністерство юстиції дало добро на спрощення реєстрації фізосіб-підприємців. З 1 червня затверджено нові форми заяви про реєстрацію, які будуть зручніше і інтуїтивно.

Також скорочується кількість форм – з 24 до 9, які будуть згруповані за видами діяльності ФОП, які подають документи на реєстрацію.

Источник

Теґи