Реєстрація /

При новому будівництві тепер враховуватимуть нові вимоги до пожежної безпеки

Змінюють ДБН.

При будівництві висотних будинків будуть передбачатися сучасні вимоги до пожежної безпеки. Новий ДБН вже затверджений та буде опублікований найближчим часом, після чого орієнтовно через 3 місяці вступить в дію.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

«Зараз у чинному ДБН щодо висотних будинків прописано, що пожежний пост або центральний пункт управління будівлею, як ще його називають, має розміщуватися в окремому приміщенні, прибудованому до зовнішньої стіни висотного будинку. Ми дозволили його розміщувати безпосередньо у самій будівлі за виконання конкретних умов. Це дозволить швидше реагувати на можливі надзвичайні ситуації. Крім того, унормували можливість проектування пожежних ліфтів по всій будівлі – і в наземній частині, і в підземній, наприклад, у вбудованому багаторівневому підземному паркінгу», – написав він.

Стаття по темі: Нові будівельні норми України: ще багато роботи

Також новими нормами допускається проектування на дахах майданчиків для посадки рятувальних гелікоптерів і проведення санітарно-рятувальних операцій.

Раніше повідомлялося, що Головне управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Києві продовжуватиме інспектувати об’єкти. Так, за результатами обстежень 2018 року, подано до адміністративного суду 163 позовні заяви на часткове призупинення експлуатації об’єктів через порушення, що стосуються заходів протипожежної безпеки.

Джерело