Реєстрація /

Столиця судиться з власниками об’єктів у яких порушено правила пожежної безпеки

Вже подано більше сотні позовів.

Головне управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Києві продовжуватиме інспектувати об’єкти. Так, за результатами обстежень 2018 року, подано до адміністративного суду 163 позовні заяви на часткове призупинення експлуатації об’єктів через порушення, що стосуються заходів протипожежної безпеки.

Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Минулого року проведена перевірка у 6,6 тисячі закладах різного профілю. Виявлено більше 45 тисяч порушень, із яких майже половина – це порушення минулих років, що так і не були усунуті. Найбільш значимі недоліки – відсутність системи протипожежної автоматики, несправне протипожежне водопостачання, необхідність ремонту або заміни електропостачання, відсутність шляхів евакуації та засобів пожежогасіння.

Стаття по темі: Житло як інвестиція: 25% квартир в Києві купують для здачі в оренду

«Міська влада закликає не чекати проведення перевірок з боку ДСНС і подбати про захист від пожеж: закупити необхідне обладнання, відремонтувати або прибрати прилади, що можуть спричинити пожежу, звільнити евакуаційні шляхи тощо. В іншому випадку – змушені будемо вживати заходів. Це робитиметься для нашої ж із вами безпеки», – підкреслив Петро Пантелеєв.

Джерело

Теґи