Реєстрація /

Президент зустрівся з архітекторами

Планують будувати комфортне житло.

Потрібен комплексний підхід для відновлення житла в Україні з обов’язковим урахуванням потреб цивільних і військових. Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час наради, присвяченої питанню відбудови житлової інфраструктури, що була зруйнована або постраждала внаслідок війни з Росією.

«Принципове питання – як відбудувати багато житла по всій країні. Тобто, яку систему треба створити для того, щоб одночасно силами багатьох проектних і будівельних організацій по всій країні запустити процес будівництва великого обсягу. І при цьому не втратити як ні будівництво ні проектних рішень. Щоб як висловилися «не набудувати гетто чи нових хрущовок». Міністерство зараз намагається зібрати правильні процедури організації – питання конкурсів, критеріїв, стандартів та технічних завдань. Всю цю систему міністерству належить організувати для будівництва одночасно в багатьох областях та в короткий термін. Для цього збирають інформацію та думки. Окремо зазначу для тих, хто шукає зраду – ні про яке проектування конкретних об'єктів не йшлося і не могло вестися на такому рівні. Ставилися цілі», – сказав на своїй сторінці у Фейсбук дмитро Васил’єв, співвласник компанії Archimatika.

Зеленський наголосив, що будь-які проєкти щодо відновлення чи розбудови житлової інфраструктури мають бути спрямовані на те, щоб українці поверталися додому. Також вони обов’язково мають передбачати можливості для розв’язання питання забезпечення постійним житлом українських військових, які героїчно захищають нашу країну.

Читайте також: Які строки відновлення купівлі-продажу нерухомості в Україні – ключові тези від Мінюсту

Джерело