Реєстрація /

Київрада купуватиме нерухомість «Київміськбуду»

Планують докапіталізувати забудовника.

Депутати Київської міської ради провели чергове засідання тимчасової контрольної комісії Київської міської ради з перевірки інформації, оприлюдненої у журналістських розслідуваннях щодо діяльності ПрАТ «ХК «Київміськбуд» та затвердили проміжний звіт із рекомендаціями та пропозиціями.

Тимчасова контрольна комісія рекомендувала виконавчому органу Київської міської ради Київської міської державної адміністрації та її структурним підрозділам здійснювати закупівлю об'єктів нерухомого майна, зокрема житла та об'єктів соціальної інфраструктури у ПрАТ «ХК «Київміськбуд» в обсягах, передбачених основними результатами фінансового прогнозування, здійсненого однією з найбільших міжнародних аудиторських компаній Ernst&Young. Крім цього, розглянути можливість виділення фінансової позики чи докапіталізації компанії.

Як зазначила депутат Київської міської ради, голова тимчасової контрольної комісії Мирослава Смирнова, з червня цього року спільно з колегами перевіряли діяльність ПрАТ «ХК «Київміськбуд», та вже підбили підсумки, які увійшли до проміжного звіту.

«Обсяг роботи за цей період був дуже великий, ми пропрацювали фінансову звітність про діяльність, включаючи 2019 рік, інформацію про будівельні проекти, а також інформацію про нараховані та виплачені у 2019-2022 роках до бюджету Києва дивіденди. Тепер можемо говорити про перші спільно досягнуті проміжні результати. Так тимчасова контрольна комісія рекомендувала наглядовій раді ПрАТ «ХК «Київміськбуд» у межах своєї компетенції посилити контроль за фінансово-економічною діяльністю компанії з обов'язковим ухваленням відповідних кадрових рішень у разі її порушення. А також проконтролювати забезпечення належної діяльності підрозділу внутрішнього фінансового контролю та аудиту акціонерного товариства. Крім цього, звернулися до Департаменту комунальної власності КМДА з пропозицією збільшити склад наглядової ради ПрАТ «ХК «Київміськбуд» до п'яти осіб», – розповіла Мирослава Смирнова.

«До того ж сьогодні на засіданні ми підтримали пропозицію від імені Київської міської ради звернутися до Кабінету Міністрів України з вимогою компенсувати ПрАТ «ХК «Київміськбуд» сумарну заплановану шкоду, пов'язану з добудовою проектів корпорації «УКРБУД» у сумі 2,28 мільярда гривень», – додала Мирослава Смирнова.

Раніше повідомлялося, як підключити електроенергію у квартирі в новобудові.

Джерело