Реєстрація /

Під Києвом з незаконної оренди повернули 36 га лісу


Вартість ділянок становить 160 млн грн.

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області задовольнив позов прокуратури і повернув державі з незаконної оренди 36 га лісу. Ринкова вартість ділянок складає 160 млн гривень.

Про це стало відомо з повідомлення прес-служби прокуратури Київської області.

«Суд прийшов до висновку, що в порушення вимог земельного та лісового законодавства спірні земельні ділянки були надані в оренду без їх вилучення у передбачений законом спосіб на підставі розпорядження неуповноваженого органу виконавчої влади, тобто поза волею їх дійсного власника – народу України», – йдеться в повідомленні.

Відзначається, що суд визнав недійсними розпорядження райдержадміністрації та договір оренди. Згідно з прийнятим судовим рішенням, реєстрація земельних ділянок в Національній кадастрової системі скасована і відновлені права власності на ділянки держави.

Стаття по темі: Як розпізнати шахрайство з нерухомістю: нові махінації в 2019 році

Раніше Cлужба безпеки України задокументувала факти виведення з комунальної власності територіальної громади Києва 24-х земельних ділянок вартістю 400 млн гривень. За фактами незаконного заволодіння земельними ділянками ведеться досудове розслідування, на ділянки накладено арешти.

Джерело