Реєстрація /

Шахраї незаконно перепродали в Києві землі на 400 мільйонів гривень

Розслідування триває.

Cлужба безпеки України задокументувала факти виведення з комунальної власності територіальної громади Києва 24-х земельних ділянок вартістю 400 млн гривень. За фактами незаконного заволодіння земельними ділянками ведеться досудове розслідування, на ділянки накладено арешти.

Про це стало відомо з повідомлення прес-служби СБУ.

Підозрювані намагалися узаконити угоду через перепродаж землі «третім» особам. Ділянки розташовані в Оболонському, Дніпровському та Дарницькому районах Києва.

Відзначається, що за матеріалами СБУ Шевченківським районним судом Києва накладені арешти на земельні ділянки орієнтовною оціночною вартістю 800 млн гривень. Таким чином, заблокована можлива перереєстрація або перепродаж зловмисниками комунальної землі.

У прес-службі повідомляється, що махінації проводили, швидше за все, за сприяння окремих посадових осіб органів державної влади.

Стаття по темі: Як розпізнати шахрайство з нерухомістю: нові махінації в 2019 році

Раніше повідомлялося, що Київською місцевою прокуратурою №5 повідомлено про підозру директору ТОВ «Євроромбуд», який заволодів коштами місцевого бюджету, виділеними наремонт шкіл та дитячих садків.

Джерело