Реєстрація /

Першу чергу реконструкції зоопарку обіцяють завершити цього місяця

Будівництво проінспектували.

У травні у столичному зоопарку обіцяють добудувати озера зі скелями та водопадами, амфітеатр, пеліканник, здійснити благоустрій та озеленення території. А також родзинку зоопарку – скульптуру жирафа заввишки 15 метрів, яка зустрічатиме відвідувачів перед новим входом.

У липні планують презентувати і готовий універсальний вольєр для птахів. 

«Новий вхід ми також відкриємо у липні. Він знаходитиметься на розі проспекту Перемоги та вулиці Зоологічної. У вересні будуть готові нові – на заміну старим – скульптури «Зубр» та «Леви», розміщені перед входом до Київського зоопарку», – повідомив мер Києва Віталій Кличко.

Як пояснив міський голова, скульптури були виконані з бетону і мідної окови, які з часом зруйнувалися. Нові скульптури встановлять перед новим входом до зоопарку.

Будівництво нового приматника планують завершити у червні наступного року. А влітку наступного року – закінчити весь обсяг робіт у рамках першої черги. Планують облаштувати у столичному зоопарку і паркінг для автомобілів та автобусів.

Стаття по темі: Інфраструктура житлових комплексів: що мають отримувати покупці, і що їм пропонують

Наразі оголошено тендер на виконання проектних робіт по 2 та 3 чергах реконструкції зоопарку. Планується, що реконструкція зоопарку триватиме загалом близько чотирьох років.

зоопарк в Киевезоопарк в Киевезоопарк в Киевезоопарк в Киеве

Раніше повідомлялося, що перед входом до столичного зоопарку встановлять скульптуру жирафа висотою 15 м. Це приблизно висота п’ятиповерхового будинку. Жираф стоятиме біля входу на розі проспекту Перемоги та вулиці Зоологічної. Монтаж скульптури розпочнеться у листопаді 2018 року.

Джерело