Реєстрація /

Канада виділила 15 мільйонів доларів для добудови другої черги Національного музею Голодомору

Уряд Канади допомагатиме фінансово у реалізації проекту будівництва другої черги музею.

У Мінкульті цього тижня обговорили завершення будівництва другої черги Національного музею Голодомору-геноциду у Києві. Зокрема, представники канадської сторони підтвердили фінансування будівництва другої черги музею.

Про це повідомило Міністерство культури та інформаційної політики України.

«Хочу підтвердити, що кошти – 15 мільйонів канадських доларів надано. Вони готові до цього проекту, цієї ініціативи щодо продовження будівництва другої черги музею Голодомору. І ми зараз робимо всі наші внутрішні процедури, щоби все сталося», – сказав радник, голова відділу міжнародного розвитку Посольства Канади в Україні Стівен Вівер.

Зазначається, що уряд Канади допомагатиме фінансово в реалізації проекту будівництва другої черги музею Голодомору-геноциду згідно з домовленостями президента Володимира Зеленського та прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо.

Нагадаємо, що у першому кварталі загальна площа житлових будівель, прийнятих в експлуатацію, склала 2,18 млн кв.м. Це на 12,3% більше за аналогічний період минулого року, але менше обсягів введення житла в експлуатацію в останній рік до війни. Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Даніло Гетьманцев за даними держслужби статистики.

У регіональному розрізі лідерами із закінченого домобудування залишаються Київська область та Київ, на частку яких припадає 32% введеного в експлуатацію житла, а також області на західній частині України з часткою 40%. Найменший показник у регіонах з активними бойовими діями та наближеними до фронту: Донецькою, Херсонською, Миколаївською областями.

Джерело