Реєстрація /

Парковки у Києві контролюватиме більша кількість паркувальників

Їх також навчатимуть.

Місто планує збільшити штатну чисельність інспекторів з паркування, вдосконалити систему їх навчання та запровадити нові критерії якості роботи інспекторського складу.

Про це повідомив начальник інспекції з паркування Дмитро Рахматуллін.

«Інспекція з паркування працює в Києві з 2018 року. За цей час вдалося суттєво покращити ситуацію із паркуванням на столичних вулицях. Але ми бачимо, що потужності інспекції з паркуванням потрібно нарощувати. Адже на сьогодні парк евакуаторів перевищує кількісний потенціал інспекторів: за кожним із них закріплено в середньому 6 евакуаторів на одній локації. А локація включає декілька вулиць. Головний обов’язок інспектора – виписати постанову про порушення, а у разі суттєвого перешкоджання дорожньому русі – викликати евакуатор. Інспектори не забезпечені службовим транспортом і іноді пересуваються у кабінах евакуаторів, якщо це відповідає їхньому маршруту. Тож інспекція з паркування планує збільшити кількість штатних одиниць інспекторів приблизно удвічі та в разі потреби відновити оголошення по добору евакуаторів у приватних компаній», – повідомив Дмитро Рахматуллін.

Він додав, що КМДА планує вдосконалити систему навчання інспекторського складу та запровадити нові критерії якості їхньої роботи. Окрім того, наразі розробляються нові механізми роботи інспекції, які дозволять впровадити принцип абсолютної юридичної визначеності всіх етапів її діяльності.  

Читайте також: Чому в Україні не вводять в експлуатацію зведені будинки: що відбувається з ДАБІ і чи є вихід

Раныше вдосконалили сервіс паркування та повернення евакуйованих авто.

Джерело