Реєстрація /

У Києві вдосконалили сервіс паркування та повернення евакуйованих авто

Поки парковка безкоштовна.

Команда КП «ГІОЦ» удосконалила сервіси паркування та повернення евакуйованих автівок у новій версії міського застосунку «Київ Цифровий».

Тепер автомобілісти можуть отримувати інформацію і тарифи з муніципальних, перехоплюючих і приватних паркінгів міста. Окрім того, для сервісу евакуації створили QR-код, щоб повернення автівок зі штрафмайданчиків проходило швидше й комфортніше – без друку заяви та додаткових документів.

QR-код для повернення евакуйованих автівок

У застосунку «Київ Цифровий» продовжують удосконалювати процес повернення евакуйованих автівок. Застосунок і раніше дозволяв сплатити штраф у смартфоні та забрати автівку зі штрафмайданчика без черг. Відтепер водіям не треба навіть друкувати заяву на повернення авто.

Достатньо лише сплатити штраф у застосунку та дочекатися затвердження заяви. Після затвердження користувач отримує QR-код, який потрібно показати поліцейському на штрафмайданчику. Після сканування QR-коду поліцейський побачить, чи була оплачена евакуація, а водій зможе забрати автівку.

Оновлення мають на меті зменшити кількість заторів у місті та зробити паркувальний простір більш безпечним і комфортним. Нова версія застосунку «Київ Цифровий» вже доступна для безкоштовного завантаження на iOS та Android.

Мапа всіх паркмайданчиків

У застосунку «Київ Цифровий» додали приватні та перехоплюючі парковки і розташували їх на детальній мапі міста разом із муніципальними.

Дані про паркмайданчики завантажуються з інформаційно-аналітичної системи «Майно». Водії можуть знаходити парковки за номером або розташуванням, переглядати кількість паркомісць і тарифи, прокладати маршрути до парковок.

Для приватних парковок – сервіс надає інформацію про тарифи й способи оплати на парковці.
У застосунку «Київ Цифровий» доступна оплата погодинного паркування для відведених паркмайданчиків, що належать місту. 

На період дії суворих протиепідемічних обмежень муніципальні парковки безкоштовні, але після закінчення локдауну ¬водії зможуть оплачувати погодинне паркування на майданчиках, що належать місту, через застосунок.

Щоб оплачувати погодинне паркування у «Київ Цифровий», потрібно прив’язати Masterpass до застосунку або здійснити оплату з банківської картки, Apple Pay чи Google Pay.

Сервіс розроблений у відповідності до чинного законодавства та нових правил паркування, ухвалених Кабміном.

Читайте також: Чому в Україні не вводять в експлуатацію зведені будинки: що відбувається з ДАБІ і чи є вихід

Раніше повідомлялося, що Київська міська рада може розглянути нові правила розміщення кіосків у столиці.

Проект рішення передбачає можливість прибрати близько 70% МАФів у Києві до 2024 року. У документі мова йде про МАФи, які псують зовнішній вигляд міста і заважають комфорту громадян. Кіоски повинні бути прибрані з територій біля станцій метро, ​​біля зупинок громадського транспорту і ті, які розташовані вздовж основних транспортних магістралей.

Джерело