Реєстрація /

Орендаря парку «Нивки» оштрафували на 2 мільйони гривень

Буде суд.

Направлено до суду обвинувальний акт стосовно директора товариства за фінансових махінацій.
Між Шевченківською районною державною адміністрацією та товариством, очолюваним обвинуваченим, був укладений договір оренди частини цілісного майнового комплексу «Парк Нивки».
 
Однак, після укладення вказаного договору орендар передав отримане майно у суборенду іншому товариству.
 
Під час визначення умов плати за суборенду та в подальшому, отримуючи кошти від суборендаря, обвинувачений всупереч вимогам чинного законодавства та умовам договору, достовірно знаючи, що плата за суборенду перевищує орендну плату, не перераховував власнику майна грошову різницю, чим завдав бюджету матеріальні збитки на суму близько 2 млн. гривень.
 
Обвинувальний акт стосовно посадовця скеровано на розгляд до Шевченківського районного суду міста Києва.
 
Вищевказаний договір з товариством розірвано, майновий комплекс парку повернуто територіальній громаді.     

Стаття по темі: Купівля квартири у забудовника: безпечні і не дуже способи інвестування

Раніше повідомлялося, що у 2019-2021 роках реставрують комплекс стадіону «Старт». Ремонт торкнеться нежилих будівель на вулиці Шолуденка, 26-28/4 у Шевченківському районі.

Відповідне доручення дано розпорядженням КМДА № 1008.

Зокрема, замовником робіт визначено комунальне підприємство «Спортивний комплекс «Старт». Підприємство має забезпечити цього року розроблення проектної документації, проведення її експертизи та затвердження, а також подбати про отримання дозволів на проведення робіт від Міністерства культури України та Департаменту охорони культурної спадщини.

Джерело