Реєстрація /

Оприлюднили вимоги до орендаря кінотеатру «Київ»


Всього є 9 вимог.

Департамент комунальної власності КМДА оголосив умови конкурсу на оренду приміщення кінотеатру «Київ». Він розташований у центрі столиці на вул. В.Васильківська, 19. 

Згідно документу, новий орендар має забезпечити виконання кінотеатром певних вимог:

1. Кінотеатр має надавати значну увагу популяризації українського національного кінематографу (який має складати не менше 30% загального репертуару) та здійснювати прем’єрні покази фільмів українського виробництва.
2. Кінотеатр має продовжити свою роботу у форматі фестивального центру столиці, співпрацюючи з найбільшими міжнародними кінофестивалями, в тому числі КМКФ «Молодість», DocuDays, КРОК, Одеський міжнародний кінофестиваль та іншими.
3. Потрібно забезпечити вільний доступ до кінотеатру глядачів з обмеженими можливостями, облаштувавши для цього пандуси на сходах та спеціальні вбиральні.
4. Особлива увага має бути приділена освітнім та дитячим програмам, зокрема, частина заходів має носити благодійний характер, адресований незахищеним верствам населення та дітям з багатодітних, малозабезпечених родин тощо.
5. Орендар має активно співпрацювати з посольствами та культурними центрами країн світу, з метою регулярного проведення фестивалів національного кіно цих країн.
6. Здійснювати покази артхаузного кіно.
7. Забезпечити публічне обговорення планів роботи кінотеатру та міжнародних програм в ньому протягом 30 днів з моменту підписання договору оренди.
8. Передбачити максимально ефективне використання площ кінотеатру для облаштування там культурно-мистецьких просторів та надання супутніх послуг (офіс кінофестивалю, коворкінг, конференц-зали, семінари та розвиваючі програми, поп-корн-бар, кафе).
9. Учасник конкурсу має бути суб’єктом кінематографії та отримати прокатне посвідчення на право розповсюдження та демонстрації фільмів, яке видається Держкіно.

Читайте також: Розстрочка від забудовника на квартиру в новобудові: вигода чи кабала?

Також новий договір оренди передбачає, що протягом терміну його дії, який становить 10 років, Київська міська рада не буде приймати рішення щодо приватизації цього об’єкту.

Раніше повідомлялося, що Департамент комунальної власності Києва оголосив про намір передати в оренду будівлю кінотеатру «Київ».

Джерело