Реєстрація /

Передачу приміщень кінотеатру «Київ» в оренду можуть призупинити

Процедуру провели з порушеннями.

Найближчим часом процедуру передачі в оренду приміщень кінотеатру «Київ» можуть призупинити. За словами депутата Київради Михайла Буділова, Департамент комунальної власності КМДА допустив ряд порушень законодавства при включенні приміщень кінотеатру в список об'єктів, які можуть бути передані в оренду. Тепер це питання має розглянути депутатам з комісії Київради з питань власності.

Рішення зокрема порушує такі норми:

  • орендодавець порушив переважне право попереднього орендаря на продовження договору оренди;
  • орендодавець не опублікував в друкованому засобі масової інформації інформацію про вивчення попиту на приміщення кінотеатру;
  • не вказано, чи є погодження від органу охорони культурної спадщини;
  • немає інформації, чи укладений власником майна охоронний договір з органом культурної спадщини.

Крім того, за словами депутата, умови проведення конкурсу також містять ряд порушень. А саме, не зазначено: обсяги обов'язкових заходів благодійного характеру, квоти для захищеного репертуару (фестивального, арт-хаузного і авторського кіно), вимоги щодо розширення залу та ін.

Читайте також: Розстрочка від забудовника на квартиру в новобудові: вигода чи кабала?

Раніше повідомлялсоя, що Департамент комунальної власності Києва оголосив про намір передати в оренду будівлю кінотеатру «Київ». Департамент отримав п'ять звернень від юридичних осіб про намір взяти в орендне користування будівлю кінотеатру «Київ».

Джерело