Реєстрація /

Названо дату презентації Генплану Києва

Скоро почнуть слухання.

Киянам представлять Генплан 16 грудня на форумі. 

Про це повідомили у КМДА.

Серед принципових моментів нового Генплану Києва, що розроблявся з 2009 року, – те, що в ньому відображені, зокрема, і пропозиції киян, отримані при проведенні громадських слухань.

За допомогою експертів Ради Європи, мерії Лейпцига розробники Генплану міста Києва вивчали досвід європейських країн з просторового планування великих міст. У проекті враховані європейські принципи територіального планування щодо раціонального використання існуючих територіальних ресурсів, компактності міста та збереження енергоресурсів, сталої мобільності.

Уже на початку 2020 року розпочнеться громадські слухання щодо актуалізованого проекту Генерального плану столиці. Кияни нададуть нові пропозиції до проекту, які будуть розглянуті та ураховані в установленому законом порядку.

Читайте також: Реєстрація місця проживання в Україні за новими правилами: як впливає на ринок нерухомості

Раніше повідомлялося, що на сьогоднішній день жодне з міст-мільйонників в Україні не внесло зміни у генеральні плани населених пунктів згідно з прийнятими новими державними будівельними нормами щодо містобудування – ДБН «Планування і забудова територій». І якщо до кінця 2020 року чинні геплани не будуть оновлені відповідно до цих норм, в Україні потрібно ввести мораторій на нову забудову.

Джерело