Реєстрація /

Наразі в Україні розробляють зміни до 30 ДБНів

Також змінять 130 стандартів.

В Україні планується внесення змін до близько 30 ДБНів та 130 стандартів, а також у Мінрегіоні займються спрощенням системи звітування. 

«Є моменти, які заважають будівельникам ефективно працювати. У нас державних будівельних норм і стандартів – в сумі близько 180 і деякі з них старші, ніж я. Ми розуміємо, що час не стоїть на місці, потрібні зміни. Цьогоріч ми завершимо роботу з внесення змін у майже 30 найбільш важливих ДБН для будівельного ринку. Хочемо зняти ті бар’єри, які заважають будівельникам працювати», – висловив свою думку Василь Лозинський, перший заступник Міністра розвитку громад та територій України. 

Він повідомив, що реєстрація проєкту Закону у Верховній Раді України очікується найближчим часом. 

«Важливим моментом на сьогоднішній день є реформа ДАБІ, над якою ми працюємо і сподіваємось, що законопроект вже зовсім скоро буде зареєстрований у Верховній Раді України», – сказав Василь Лозинський. 

Стаття по темі: Пільгова іпотека в Україні в 2021 році – як отримати кредит на квартиру під 7% річних

Нагадаємо, що раніше зниження ставок за іпотечними кредитами було безпосередньо прив'язане до зниження облікової ставки НБУ. У квітні «учетка» була знижена до 8%. Однак через майже місяць під такий відсоток іпотека доступна тільки в рамках програм Державного фонду сприяння молодіжному будівництву. Також чиновники обіцяли, що у кожного громадянина України буде можливість оформити іпотечний кредит під 10%.

Джерело