Реєстрація /

Повноваження ДАБІ можуть передати приватному сектору

Розроблять зміни.

Зараз розробляються декілька варіантів законопроектів по подальшій реформі ДАБІ. Є різні варіанти – з державним та приватним контролем. Будівельники та влада обговорюють найкращий варіант.

«Теперішня реформа ДАБІ, де замість однієї структури запроваджують декілька – профанація змін, які насправді, як ми чуємо від бізнесу, знов ведуть до корупції. Половинчаста нинішня реформа – шлях в нікуди. Давайте приймати суттєві рішення, з максимальним делегуванням відповідальності уповноваженим особам», – розповів Голова виконавчого комітету Національної Ради реформ Міхеіл Саакашвілі.

Ці пропозиції були обговорені будівельною спільнотою у ході круглого столу.

«Зараз розглядається декілька законопроектів щодо подальшого реформування держархбудконтролю. Сподіваємося бачити збалансований, а головне стимулюючий розвиток будівельної галузі – закон», – зазначив Лев Парцхаладзе.

За словами президента КБУ, найболючіше, що сьогодні вдарило по всьому будівельному ринку – це скасування ліцензування і припинення видачі дозволів, щодо об'єктів СС2 на місцях. Адже цю функцію повернули центральному ДАБІ.

«Вважаємо, що більше повноважень маю делегувати професійним спільнотами та сподіваємося, що до нас дослухаються», – сказав він.

Саакашвілі винести пропозиції на наступну Раду реформ.

Стаття по темі: Київська інфраструктура: що реалізовано і що обіцяють зробити в 2019 році

Раніше повідомлялося, що Верховна Рада України прийняла у першому читанні законопроект №1052 «Про внесення змін до Закону України «Про будівельні норми» щодо удосконалення нормування у будівництві», який пропонує ввести і надавати перевагу новому методу нормування у галузі – параметричному.

Джерело