Реєстрація /

На Троєщині побудували нову медамбулаторію

Раніше амбулаторія була в жахливому стані.

Для мешканців села Троєщина відкрили амбулаторію сімейної медицини.

Про це повідомила депутат Київради Ганна Старостенко.

«2,4 млн. грн. витратили на те, щоб перетворити звичайнісіньку сільську хату з грубкою та зручностями на вулиці на сучасну амбулаторію з усім необхідним для роботи сімейних лікарів, денним стаціонаром та можливістю здати різноманітні тести, щеплення, та отримати направлення до вузькопрофільних лікарів. Дякую усім, хто був причетний!», – сказала Ганна Старостенко.

Як пояснили у Деснянській РДА, на території селища Троєщина проживає 3 тисячі 406 мешканців, з яких 941 – діти.

До 2017-го року в пристосованому приміщенні 1952-го року забудови, позмінно вели прийом два лікаря амбулаторії загальної практики – сімейної медицини № 1 Комунального некомерційного підприємства «ЦПМСД № 2» Деснянського району.

З 2017-го року розпочато проведення капітального ремонту амбулаторії. За цей час проведений ремонт фундаменту, стін, даху, огорожі, замінено електричну мережу та мережу водопостачання і водовідведення; встановлені двері та енергозберігаючі вікна, утеплено фасад та проведений ремонт приміщень.

Читайте також: Топ-5 інфраструктурних довгобудів Києва: чи є у них майбутнє?

Раніше повідомлялося, що у 2019 році 1 млрд. грн. з держбюджету буде спрямовано на будівництво сучасних медамбулаторій у сільській місцевості. Також в областях України вже розпочалося будівництво нових сучасних медамбулаторій. Наразі отримано документи на початок будівельних робіт по понад 300 об’єктам. 

Джерело