Реєстрація /

На трасах планують робити дорожню розмітку зі світловідбиваючими вставками 


Так хочуть підвищити безпеки руху у вечірній час.

У змінах до ДБН щодо автомобільних доріг унормовано можливість використання дорожньої розмітки зі спеціальними світловідбиваючими вставками. За підрахунками експертів, це на 70% покращить видимість на дорогах у вечірній час, що, у свою чергу, дозволить суттєво посилити безпеку дорожнього руху.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

«Цей світловідбивач зазвичай використовують на фарах автомобілів чи велосипедів. Світловідбиваючі вставки на дорожній розмітці могли би вирішити проблему з підсвічуванням трас у нічний час і їх більш реально робити, ніж, наприклад, ту ж саму люмінесцентну розмітку», – написав він.

Такі світловідбиваючі вставки можуть також розташовуватися для позначення острівців безпеки, пішохідних переходів та велодоріжок. 

Стаття по темі: Київська інфраструктура: що реалізовано і що обіцяють зробити в 2019 році

Раніше повідомлялося, що у 2019 році «Укравтодор» планує відновити від 1500 до 1800 кілометрів доріг. Це показники аналогічні минулорічним. Крім того, на будівництво, реконструкцію та ремонт доріг державного значення у 2019 році буде спрямовано близько 20 млрд. гривень із загальної суми 33,4 млрд. гривень на дороги державного значення, передбаченої у Дорожньому фонді.

Джерело