Реєстрація /

На станції метро «Шулявська» фахівці розпочнуть капітальний ремонт ескалатора

Роботи продовжать до середини травня.

19 березня на станції метро «Шулявська» розпочнуть капітальний ремонт ескалатора № 1. Минулого року тут відремонтували два ескалатори, що сполучають касову залу та проміжний вестибюль. Відзавтра розпочнуть ремонтувати третій останній ескалатор верхнього нахилу. Роботи триватимуть орієнтовно до 14 травня. Про це інформує КП «Київський метрополітен».

Як нагадує підприємство, востаннє обладнання цієї станції капітально ремонтували у 2010 році.

Також триває капітальний почерговий ремонт усіх ескалаторів станції «Палац спорту», який заплановано завершити у травні цього року.

Ескалатори метрополітену – це дороговартісні механізми, які для справної роботи потребують дбайливого ставлення та ретельних, періодичних капітальних ремонтів. Відповідно до технологічних процесів, планові капітальні ремонти проводять орієнтовно раз на 10-12 років після пробігу в 150 тисяч кілометрів. У межах цих робіт ескалатор повністю розбирають, проводять заміну зношених запчастин та інші необхідні роботи.

Для безпечних поїздок необхідно дотримуватися простих правил користування ескалатором:

  • триматися за поручень;
  • не заступати за обмежувальну лінію;
  • не сидіти на східцях ескалатора;
  • не бігти ескалатором;
  • тримати дітей за руку.

Раніше повідомлялося, що у Київській області повністю та частково із забезпеченням життєдіяльності вже відновили майже 17 тис. об'єктів. Основна частина, 15,3 тис. будинків, це приватні та багатоквартирні будинки.

Джерело