Реєстрація /

На проспекті Григоренка утворилося звалище із будівельного сміття


Чиновників просять розібратися.

Мера Києва Віталія Кличка та керівника Дарницької РДА Ярослава Лагута просять розібратися в ситуації і вжити заходів. Під вікнами житлових будинків на перетині просп. Григоренко, вул. Здолбунівської та пров. Любарського стрімко зростає несанкціоноване звалище з будівельного сміття. Жителі підозрюють, що таким чином готується територія під автостоянку.

Перший заступник глави комісії Київради з питань архітектури, містобудування та земельних відносин Григорій Маленко звернувся до керівництва міста з проханням розібратися в ситуації.
Депутат повідомив, що до нього звернулися мешканці району, стурбовані смітником.

«Недобросовісні приватні підрядники замість того, щоб везти сміття на спеціалізовані полігони, просто вивалюють сміття в малолюдних околицях міста», – йдеться в депутатському зверненні. На думку депутата, таким чином невідомі особи формують майданчик під автомобільну стоянку.

За інформацією Маленко, протягом 2020 року на даній ділянці, навпроти житлового будинку по вул. Здолбунівській, 13, невідомі особи вже проводили роботи з облаштування парковки. Під час цих робіт було знищено кілька дерев. Депутат підкреслив, що, згідно з чинним Детального плану території (ДПТ), на цій ділянці повинна бути побудована дитяча поліклініка на 300 відвідувань для жителів району Позняки-Східні.
Депутат вбачає в таких діях невідомих ознаки кримінального злочину за самовільного захоплення земельної ділянки і порушення вимог земельного законодавства.

Маленко попросив столичну владу перевірити законність підготовки майданчика під облаштування стоянки автомобілів. А також зафіксувати факт створення стихійного звалища сміття, прибрати територію і вжити заходів для недопущення утворення такої звалища в майбутньому.

Стаття по темі: Ціни на нерухомість в Україні після карантину: що змінилося і чи варто купувати зараз

Раніше повідомлялося, що із пунктів збору використаних масок та рукавичок вивезли та утилізували 600 контейнерів з відходами.

Джерело