Реєстрація /

На будівництві велосипедно-пішохідного мосту Київ заощадив понад 100 мільйонів гривень

Отримані результати перевірки.

На будівництві велосипедно-пішохідного мосту столиця заощадила понад 100 мільйонів гривень.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.  

«Ще під час відкриття мосту сказав, що всю документацію з будівництва ми передаємо (як власне й по інших об’єктах, що зводимо) в Інститут судових експертиз, у Державну аудиторську службу, в Державний науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України. Ми отримали висновки експертиз всіх трьох структур. І вони свідчать не про розкрадання, а навіть – про економію коштів!» – наголосив мер Києва.

Він підкреслив, що йдеться про суттєву економію коштів.

«По факту, міст обійшовся у 278 з половиною мільйонів гривень. Плюс проектні та інші додаткові роботи. Загалом на міст із прилеглими об’єктами і територією (зокрема, парків «Хрещатий» і «Володимирська гірка», фонтаном) місто витратило 306 мільйонів гривень хоча, за попередніми розрахунками, на весь комплекс робіт і об’єктів передбачалася сума майже 420 мільйонів. Тобто місто зекономило понад 100 мільйонів гривень. І тільки тепер остаточно розрахується вже за всі роботи. Як я говорив, ми не перераховували всіх коштів одразу, чекаючи висновків експертів», – написав Віталій Кличко.

Стаття по темі: Скільки ремонтують мости в Києві: рекордсмен Південний міст перекритий 5 місяців на рік

Раніше повідомлялося, що з 2018 року київська влада внесла до Програми економічного і соціального розвитку Києва  роботи з реконструкції мосту імені Є. О. Патона, однак не має можливості розпочати відповідні роботи.

За його словами, міст, введений в експлуатацію ще 1953 року, перебуває під охороною держави як пам’ятка архітектури і містобудування місцевого значення.

Джерело