Реєстрація /

Медичний туризм допоможе відновитися туристичній галузі в Україні

У Києві є всі необхідні ресурси.

Медичне і оздоровче спрямування туризму можуть стати одними з головних для відновлення туристичної галузі Києва. Для цього в столиці є всі можливості і ресурси.

Про це стало відомо з повідомлення прес-служби Київської міськдержадміністрації.

«Минулий рік відчутно вдарила по туристичній галузі всього світу. Що стосується Києва, то ми втратили майже 75% туристичних потоків і 46% податкових надходжень. Так співпало, що пандемія припала саме на той рік, коли ми визначили напрямок медичного туризму для себе як перспективний. Раніше столицю щорічно відвідували з оздоровчою метою близько 70 тис. іноземців, кожен з яких в середньому витрачав тут близько 3 тис. доларів. Зараз, звичайно, ця цифра набагато менше. Але з іншого боку, пандемія показала, що саме медичний і оздоровчий туризм може стати тим двигуном, який виведе всю галузь з кризи», – повідомила заступник голови КМДА Марина Хонда під час форуму MedTW.Ukraine.

Вона також додала, що в місті 717 приватних клінік, які пропонують широкий спектр лікувальних та оздоровчих послуг, мають висококваліфікований персонал, використовують європейські протоколи лікування і надають якісний сервіс за помірною ціною. Високий попит серед іноземних гостей столиці – на послуги з офтальмології, стоматології, кардіохірургії, пластичної хірургії, естетичної медицини і косметології, репродуктивної медицини, клітинної терапії тощо.

COVID-19 додав ще один напрямок, на яке за прогнозами експертів буде високий попит протягом ще довгого часу. Це лікувальні і реабілітаційні програми для людей, які страждають або перехворіли COVID і мають ряд ускладнень. Клініки Києва вже готові надавати такі послуги з дотриманням усіх вимог і протоколів.

Стаття по темі: Найпопулярніші квартири в новобудовах: які вони і хто їх купує

Раніше повідомлялося, що для добудови та введення в експлуатацію інших об'єктів «Укрбуду» необхідна згода Кабінету міністрів на підписання договорів про передачу землі Міністерства оборони України. Це одна з 3 ключових проблем, які гальмують зведення довгобудів.

Джерело