Реєстрація /

Майже половина літніх майданчиків ресторанів в столиці працюють нелегально

Літні майданчики обіцяли демонтувати.

У Києві тільки 515 літніх майданчиків ресторанів і кафе з 1 тис. 148 є законними і платять пайові внески до міського бюджету.

Про це стало відомо з повідомлення прес-служби департаменту міського благоустрою Київської міськдержадміністрації.

Всі інші літні майданчики розміщені без дозвільної документації.

«Правилами благоустрою передбачено, що мінімальний прохід для пішоходів на тротуарі має становити не менше 50% від ширини тротуару. Тобто, якщо ширина тротуару становить 6 метрів, то зона для пішоходів повинна бути 3 метри, але не менше 1,8 м. Крім того, щоб не створювалися незручності для пішоходів, літні майданчики не повинні потрапляти в зони перехресть, розташовуватися біля виходів з метро», – сказав голова департаменту Тарас Панчій.

Стаття по темі: Де купити квартиру для здачі в Києві: 4 варіанти для інвестора

Повідомляється, що для боротьби з недобросовісними підприємцями, які розширюють свої заклади до зон обмеження, інспекторами благоустрою спільно з поліцією вживаються заходи, щоб усунути такі порушення.

«Київ є унікальним містом в прозорості висвітлення відомостей про діяльність того чи іншого об'єкта, розташованого на столичній території. Тобто кожен може зайти на сайт Містобудівного кадастру і перевірити законність розміщення будь-якого об'єкта на київських вулицях, ввівши точну адресу. І, відповідно, поскаржитися на гарячу лінію 1551», – сказав Панчій.

Джерело