Реєстрація /

Комунальники відзвітували, скількох власників незаконних МАФів оштрафували

Складали протоколи і видавали приписи.

З початку 2018 року столичними інспекторами благоустрою видано 667 приписів і 404 протоколи за незаконне розміщення торгових лотків, палаток, штендерів на тротуарах, зелених зонах, з яких ведеться торгівля.

Про це стало відомо з повідомлення прес-служби Київської міськдержадміністрації.

Райдержадміністраціями Києва систематично проводяться спільні з поліцією рейди, щоб не допустити виникнення вогнищ стихійної торгівлі.

«Зокрема, в Святошинському районі проведено 126 таких рейдів, в Деснянському – 68. Загалом, у всіх районах інспекторами благоустрою і поліцією здійснено 390 рейдів та направлено до правоохоронних органів 421 скаргу на несанкціоновану торгівлю та складено про це 1 тис. 63 адміністративних протоколи за статтею 152 кодексу України про адміністративні правопорушення», – сказав директор департаменту міського благоустрою КМДА Андрій Фіщук.

Стаття по темі: Головні інфраструктурні проекти Києва у 2018 році: що планують, і які шанси бути реалізованими?

За словами Андрія Фіщука, найбільша кількість місць стихійної торгівлі припадає на територію біля підземних пішохідних переходів до станцій метрополітену, що перешкоджає вільному пересуванню громадян.

«Для вирішення цієї проблеми плануємо збільшити кількість рейдів з співробітниками органів внутрішніх справ з конфіскацією предметів торгівлі, передбаченою чинним законодавством України», – заявив він.

Раніше повідомлялося, що у Солом'янському районі демонтували МАФ, площею больше 200 квадратних метрів

Джерело