Реєстрація /

У столичному метро демонтували більше сотні МАФів

Ліквідують місця стихійної торгівлі.

Задля безпеки киян у метро демонтують кіоски. МАФи заважають безпечному пересуванню пасажирів метро, створюючи таким чином загрозу життю киян та гостей столиці.

Прес-служба КП «Київський метрополітен» повідомила, що підприємством демонтовано 172 малі архітектурні форми.

«Столична підземка завершує роботу з демонтажу МАФів, що не відповідають діючим Правилам пожежної безпеки. Наразі демонтовано 172 об’єкти. Також проходить перевірка дотримання умов використання орендованих за діючими договорами торгівельних та рекламних площ», – йдеться в повідомленні компанії.

Крім того ведеться робота щодо ліквідації місць стихійної торгівлі біля та у метро. Співробітники підземки періодично повідомляють в управління поліції про нелегальні місця продажу товарів.

Найбільша кількість місць стихійної торгівлі припадає на територію біля підземних пішохідних переходів до станцій метрополітену, що перешкоджає вільному пересуванню громадян.

Стаття по темі: Головні інфраструктурні проекти Києва у 2018 році: що планують, і які шанси бути реалізованими?

«Для вирішення цієї проблеми плануємо збільшити кількість рейдів з співробітниками органів внутрішніх справ з конфіскацією предметів торгівлі, передбаченою чинним законодавством України», – кажуть в КП.

Раніше повідомлялося, що у Солом'янському районі демонтували МАФ, площею больше 200 квадратних метрів.

 

Джерело