Реєстрація /

Де купити квартиру для здачі в Києві: 4 варіанти для інвестора

Купівля квартири для здачі в оренду - найнадійніша інвестиція в Україні

Купівля квартири для здачі в оренду – найнадійніша інвестиція в Україні. Купити квартиру для здачі в Києві значить забезпечити себе стабільним доходом. Прибуток від оренди житла допоможе оплатити рахунки за комуналку, навчання дітей, компенсувати витрати на приватне авто, закрити щомісячні платежі.

Ціни на оренду квартир в Києві

Тільки за травень 2018 року в столиці України проведено понад 300 зареєстрованих угод з оренди нерухомості, причому витрати на винаймання житлової та нежитлової нерухомості досягли 285 тисяч доларів. 64 відсотки від цієї суми клієнти витратили саме на оренду квартир в Києві.

За статистикою, найдешевшої квартирою в оренду стало однокімнатне житло площею 30 квадратних метрів в передмісті Києва - Вишгороді, де господарі оцінили свій об'єкт в 4200 гривень за місяць. Для порівняння практично така ж за метражем однокімнатна квартира в центрі Києва на вул. Велика Васильківська була здана за 13 000 гривен.

Стаття по темі: Оренда житла на фінал Ліги Чемпіонів: місія здійсненна

В цілому, на ринку Києва та області оренда в межах 500-1000 доларів на місяць становить 45% від загального числа угод. У сегменті елітного житла вартість оренди квартири в Києві перевищує 2500 доларів на місяць.

4 варіанти, де купити квартиру для здачі в Києві

Квартира в оренду біля метро

У Києві найбільш привабливими квартирами під здачу є об'єкти в пішої доступності від станцій метрополітену. Навіть без урахування центральних районів столиці близькість до метро дає +30-50 відсотків вартості оренди.

Орендарі вибирають квартири в районах з розвинутою інфраструкторой
Орендарі вибирають квартири в районах з розвинутою інфраструкторою

 

Особливо потрібно виділити станції метро Києва, розташовані в спальних районах з розвиненою інфраструктурою, школами, дитсадками, зонами відпочинку і великими торгово-розважальними центрами. Серед лідерів за такими параметрами Оболонський район («синя гілка» – станції «Оболонь», «Мінська», «Героїв Дніпра»), Дарницький район («зелена гілка» – станції «Осокорки» і «Позняки»), Голосіївський район («синя гілка» – станції «Деміївська», «Васильківська», «Виставковий центр»), Святошинський район («червона гілка» – станції «Житомирська», «Академмістечко»).

Житло під оренду в новобудові

Житло в новобудовах Києва привертає орендарів упорядкованою територією, сучасними комунікаціями, зручними плануваннями квартир по здачу. Націнка за оренду об'єкта в новому будинку досягає 15-20 відсотків від середньоринкових показників для обраного району. Завдяки цьому інвестиція на етапі будівництва почне окупатися через 1,5-2 роки з прибутковістю до 10% річних.

Оренда в центрі Києва приносить великі гроші інвесторам
Оренда в центрі Києва приносить великі гроші інвесторам

 

Важливо, що забудовники прив'язують суми в інвестиційних договорах до національної валюти і подальша здача квартири в оренду в гривнях не вплине на окупність вкладень. Тоді як на вторинному ринку власники житла воліють проводити операції у валюті, що збільшує термін повернення інвестицій. До того ж, великі будівельні компанії пропонують зручний і вигідний інструмент – «нульову» розстрочку на покупку нового житла (сума першого внеску коливається від 20 до 60% від вартості об'єкта).

Аналітика по темі: Огляд ринку новобудов Києва: травень 2018 р.

Замовивши квартиру в новому будинку з передоплаченим ремонтом, інвестор виграє час, щоб здати житло орендарям відразу після введення житлового комплексу в експлуатацію.

Дешева «двушка» біля вузу

Особлива категорія квартир по здачу в Києві – це бюджетне житло для студентів в безпосередній близькості від найбільших вузів. Від такої квартири не чекають дизайнерського ремонту і елітних меблів. Досить буде бюджетної «косметики», справної сантехніки, які працюють пральної машини та холодильника.

При цьому прибуток від такої квартири порівнянна з об'єктами в популярних житлових масивах. Вартість оренди ділиться на 2-3 чоловік, які вважали за краще жити в окремій квартирі, а не в студентському гуртожитку.

«Хрущовка» в центрі - дорожче пентхаузи на околиці

Ще один варіант вигідного інвестування – придбання малометражної квартири в будинку радянської споруди, зате розташованої в історичному центрі Києва. Географічне зручність і економія часу на поїздках в центр і назад - вирішальний фактор для багатьох орендарів. Головна умова – хоча б всередині перетворити «хрущовку» в сучасне житло з побутовою технікою, вбудованими меблями і всіма зручностями, включаючи кондиціонер і теплі підлоги.

Стаття по темі: Аналіз цін на вторинному ринку житлової нерухомості Києва: травень 2018 р.

Попит на оренду квартир в Шевченківському, Печерському та Подільському районах стабільно високий. За оцінками ріелторів, щомісяця середня орендна плата за квартири під здачу в Києві зростає на кілька відсотків у гривневому еквіваленті. Об'єкти в центрі столиці широко представлені серед пропозицій подобової і довгострокової оренди.

Источник