Реєстрація /

Куди піти в День захисника України в Києві: план заходів на вихідні 13-15 жовтня

Під час свята у Києві можна відвідати ряд заходів до Дня захисника України, Дня українського козацтва та Покрови Пресвятої Богородиці

У Києві планується широкомасштабне святкування Дня захисника України, який в 2018 році відзначається в неділю 14 жовтня. В цю ж дату в нашій країні святкують День українського козацтва та Покров Пресвятої Богородиці.

У зв'язку з тим, що День захисника України 14 жовтня припадає на неділю, понеділок, 15 жовтня в 2018 році оголошено вихідним днем.

У зв'язку з Днем захисника України КМДА вже видала розпорядження про виділення одноразової матеріальної допомоги переселенцям з Донбасу і Криму, членам сімей загиблих воїнів, а також особам, які постраждали під час Революції Гідності 2013-2014 р.р. Всього близько 27 000 чоловік отримають від 500 до 1000 гривень.

Вже 11 жовтня на Контрактовій площі в пішохідній зоні на вул. Петра Сагайдачного почнеться патріотична акція «Козацька Покрова», яка триватиме до 14 жовтня.

У Києві офіційне святкування Дня захисника України пройде увечері 12 жовтня в приміщенні Київської міської держадміністрації. Там в п'ятницю, о 17.00 відбудуться урочистості «Запроси мене з війни». Це проект, який повинен привернути увагу до проблем реабілітації учасників АТО. У Колонній залі київської мерії з танцювальними номерами виступлять військовослужбовці та «Українські Амаzонки» - колектив жінок-учасниць бойових дій на сході України. Їх виступи будуть супроводжуватися «живим» виступом груп «The Doox» та «Без обмежень».

План заходів на День захисника України в суботу, 13 жовтня в Києві

Куди піти в Києві в День захисника України в 2018 році
Напередодні Дня захисника України заплановано відкриття виставки військової техніки
  • На Михайлівській площі відкриється виставка зразків озброєння, військової техніки, матеріально-технічних засобів. Виставка триватиме до 15 жовтня.
  • 12.00 – в парку ім. Т. Шевченка відкриється фестиваль «Історія: UA». У цей час організатори проведуть ряд презентацій, лекцій відомих істориків, книжкові виставки. У парку працюватиме дитячий майданчик, «польова пошта», а на завершення відбудеться концерт українських зірок і лазерне шоу.
  • 17.30 до 22.30 – відбудеться патріотично-просвітницький захід «Зустрічаємо День захисника України разом!». Організатори повідомляють про перекриття руху на цей час для всіх видів транспорту на вулиці Володимирській – від вул. Льва Толстого до бульв. Тараса Шевченка.
  • 13 жовтня на тренувальній базі ФК «Динамо» (Київ) в Чапаєвці відбудеться міжнародний футбольний турнір за участю військовослужбовців країн-членів НАТО і ветеранів АТО України.

План заходів на День захисника України 14 жовтня в Києві

Куди піти в Києві в День захисника України в 2018 році
Перед мерією Києва пройде традиційний концерт (фото kiev.informator.ua)
  • 14 жовтня – святкова концертна програма «Мужні і незламні» за участю художніх аматорських колективів (культурно-мистецький об'єкт «Співоче поле»).
  • 14 жовтня – загальноміське святковий захід до Дня захисника України (вул. Хрещатик, 36, біля будівлі Київради).
  • 16.00 – від пам'ятника Тарасу Шевченку розпочнеться смолоскипна хода, яку на День захисника України проводять ряд націоналістичних організацій. Маршрут ходи: вул. Володимирська - Хрещатик - Європейська площа.
  • 18.00 – на пл. Спортивної, 1 (біля Палацу спорту) відбудеться святковий концерт «Вони присягнули за мир і свободу». Під час концерту виступлять ансамблі силових структур України, національні колективи, народні і заслужені артисти України, які виступають з гастролями в зоні проведення АТО.

Ярмарки під час святкування Дня захисника України в Києві

13 жовтня ярмарки відбудуться:

  • У Дарницькому районі – на перетині вул. Павла Чубинського та Юрія Пасхаліна
  • У Подільському районі – на вул. Світлицького, 33

14 жовтня ярмарки відбудуться:

  • У Дарницькому районі – на перетині вул. Павла Чубинського та Юрія Пасхаліна
  • У Дніпровському районі – на вул. Сулеймана Стальського (в межах вул. Райдужної і Старосільської)
  • У Подільському районі – на вул. Світлицького, 33
Джерело

Теґи