Реєстрація /

Кінотеатр «Київ» працюватиме вже у цьому році

Такі обіцянки дають чиновники.

Тривають підготовчі та погоджувальні процеси для ремонту та відновлення столичного кінотеатру «Київ».

Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Володимир Слончак.

«Колишній орендар не вклав в утримування будівлі ні копійки, при цьому нещадно експлуатуючи і сплачуючи місту всього 47 тисяч гривень. Тож, очевидно, що тепер кінотеатр потребує капітального ремонту, над чим ми наразі і працюємо», – повідомив Слончак.

Заступник голови КМДА зазначив, що кінотеатр «Київ» як пам’ятка архітектури місцевого значення потребує особливо ретельного підходу та контролю в питаннях ремонту та погодження, що дещо уповільнює процес відновлення роботи кінотеатру.

Однак, це один із надважливих етапів, що місто ретельно тримає на контролі.

«Кінотеатр «Київ» завжди буде для міста культурним центром і працюватиме за профілем. Усе решта – брехня та маніпуляції окремих політиків та бізнесменів, – наголосив Слончак. – «Київ» однозначно буде простором для національних та міжнародних фестивалів, що роблять наше місто ще більш сучасним, культурним та молодіжним і не може бути по-іншому», – підкреслив Володимир Слончак.

Стаття по темі: Нові будівельні норми України: ще багато роботи

Раніше повідомлялося, що опубліковані нові державні будівельні норми щодо закладів культури, які вдосконалили вимоги евакуації людей при проектуванні кінотеатрів та інших культурно-розважальних закладів з глядацькими залами в складі торговельно-розважальних центрів. А саме, був переглянутий необхідний час для здійснення безпечної евакуації людей з цих приміщень у випадку надзвичайних ситуацій.

Джерело