Реєстрація /

Перебування у кінотеатрах стане безпечнішим

Вступають у дію нові ДБН.

Опубліковані нові державні будівельні норми щодо закладів культури, які вдосконалили вимоги евакуації людей при проектуванні кінотеатрів та інших культурно-розважальних закладів з глядацькими залами в складі торговельно-розважальних центрів. А саме, був переглянутий необхідний час для здійснення безпечної евакуації людей з цих приміщень у випадку надзвичайних ситуацій.
 
Норми почнуть діяти вже з 1 листопада цього року.
 
«Сьогодні більшість кінотеатрів проектується не в окремих будівлях, як раніше, ще з радянської практики, а зазвичай у складі великих ТРЦ. Проте чинні норми ДБН враховують час евакуації з кінотеатрів лише як з окремо розташованих будівель. Звичайно, що час, який потрібен людині, щоб вийти з кінотеатру в окремій будівлі або в ТРЦ дуже відрізняється. І це звісно треба враховувати при проектуванні. Адже у випадку надзвичайної ситуації кожна секунда є вирішальною. Тому у нових нормах було прописано чіткі вимоги, скільки має тривати евакуація людей з таких закладів, які знаходяться не лише в окремих будівлях, а й у ТРЦ», – написав заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе. 

За підрахунками експертів галузі, це дозволить загалом підвищити безпеку людей та на 25% зменшити кількість травм, які можуть бути під час евакуації. Евакуація має відбуватимя максимум за 6 хвилин.

Стаття по темі: Нові будівельні норми України: ще багато роботи

Раніше повідомлялося, що Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України розглядається доцільність внести відповідні зміни для збільшення кількості жіночих туалетів, які проектуються у громадських закладах.

Джерело