Реєстрація /

Київрада прийняла рішення, яке забезпечує збереження артефактів, знайдених на Поштовій площі

Розкопки продовжать.

Депутати Київради прийняли  рішення щодо збереження артефактів, знайдених під час розкопок на Поштовій площі. 

«Щоб не було спекуляцій і непотрібного популізму, хочу наголосити: мета цього документу – збереження артефактів, знайдених під час розкопок, продовження археологічних робіт та організація на цьому місці публічного простору! Ухвалення цього рішення дозволить – виключно у рамках закону – продовжити археологічні дослідження із подальшою музеєфікацією знахідок на Поштовій. Аби зберегти археологічні артефакти для майбутніх поколінь», – заявив мер Києва Віталій Кличко.

Стаття по темі: 2017 рік для торгової нерухомості: затишшя перед бурею?

Відповідно до рішення, пропонується залучити міжнародних експертів і фахівців із археології та консервації до проведення археологічних розкопок та визначити об’єкти культурної спадщини, які підлягають консервації та музеєфікації на місці. А також – провести відкритий міжнародний конкурс із музеєфікації артефактів та організації публічного простору на Поштовій площі. Доки триватиме конкурс, Київрада не вноситиме будь-які зміни до цільового призначення власника або землекористувача ділянки на Поштовій площі.

Стаття по темі: Комерційна нерухомість Києва у 2017 році: ріст або передумови для нього у всіх сегментах

«Ми напрацювали рішення, яке збереже Поштову площу. Це серйозний виклик, спрямований не на боротьбу за особисту перемогу, а на збереження історії  і створення музею. Має бути розроблений альтернативний проект укріплення об’єкта, де знайшли артефакти, для продовження археологічних досліджень. Також, не пізніше, ніж за 6 місяців, КМДА має забезпечити відновлення археологічних розкопок з залученням міжнародних експертів і організувати все необхідне для консервації предметів археології, які підлягають музеєфікації на місці», – зазначив депутат Київради Сергій Гусовський.

Раніше повідомлялося, що активісти знесли будівельний паркан на Поштовій площі.

Джерело