Реєстрація /

«Київгаз» розповів, як економити газ у 2021 році

Тарифи змінюються.

Кияни можуть економити газ завдяки простим діям. У АТ «Київгаз» розповіли 100realty.ua, як можна заощадити на рахунках за блакитне паливо.

Сплачувати за споживання в особистому кабінеті чи на сайті, адже при оплаті на цих ресурсах банківська комісія – найнижча. Комісія складає 0,7-1% від суми оплати.

Сплачувати вчасно – щомісяця до 25 числа й не накопичувати борги.

Які заходи можна провести, щоб платити менше
1.    Щоб платити за фактично спожитий газ, споживачеві газу насамперед потрібно встановити індивідуальний газовий лічильник. Замовити цю послугу можна на сайті АТ «Київгаз».
В Україні застосовуються побутові лічильники газу типу мембранний або роторний та типорозмірів 1,6; 2,5; 4; 6; 10. Типорозмір означає номінальну пропускну здатність лічильника (куб.м за годину).
 
Підбір типорозміру лічильника проводиться на етапі проектування в залежності від витрати газу встановленого (або такого, що проектується) газового обладнання. Інформація про витрату газу вказується в паспорті кожного газового приладу і залежить від його потужності.
 
Газові плити, зазвичай, в залежності від моделі мають витрату газу 1,2 - 1,5 куб.м/год.
Газові проточні водонагрівачі (колонки) – 1,5-3 куб.м/год.
Опалювальні прилади в залежності від теплової потужності – 0,9-6 куб.м/год.

2.    Використовувати модернізоване газове обладнання, обирати енергоефективні моделі газових котлів та колонок.

3.    Щороку проводити діагностику газових приладів, адже вони можуть засмічуватися, а деякі деталі з часом зношуються, через що обсяг використаного газу збільшується.

4.    Використовувати газові прилади «з розумом»:
•    потужність пальника повинна відповідати об’єму посуду, в якому готується страва. Не варто переварювати їжу і дозволяти язикам полум'я «облизувати» посуд;
•    при нагріванні води краще використовувати проточний газовий нагрівач (колонку), який споживає газ лише, коли ви використовуєте воду. При цьому потужність колонки повинна бути адекватною середньому споживанню гарячої води у вашому домогосподарстві;
•    при індивідуальному опаленні газом можна заощадити, встановивши на батареях терморегулятори, щоб відключити опалення в невикористовуваних приміщеннях, наприклад, на кухні і в вітальні вночі, а в спальні - вдень.

Стаття по темі: Як зекономити на комунальних послугах в Києві в 2021 році: корисні поради енергетиків та комунальників

Раніше повідомлялося, що з серпня подорожчає електроенергія.

Джерело