Реєстрація /

«Київавтодор» просить КМДА швидше відкрити підземний перехід біля ЦУМу

На дорогах аварійна ситуація.

КК «Київавтодор» звернувся до Департаменту транспортної інфраструктури Київської міськдержадміністрації спільно опрацювати питання про завершення ремонту підземного пішохідного переходу біля столичного Центрального універмагу (ЦУМ) і швидкому введенні його в експлуатацію. У комунальній корпорації впевнені, що напрямок пішохідного потоку з наземного пішохідного переходу через восьмисмугову магістральну вулицю замість підземного пішохідного переходу критично знизить рівень безпеки руху пішоходів і призведе до додаткових затримок транспортного потоку.

Відзначається, що підземний пішохідний перехід на перетині вул. Хрещатик з вул. Богдана Хмельницького в 2012 році включили до переліку об'єктів інвестування, разом з ще 46 підземними переходами.

У 2015 році «Київавтодор» запропонував влаштувати в підземному пішохідному переході підйомники закритого типу, аналогічні тим, які встановили на Бессарабській площі. Таким чином, враховувалися потреби осіб з обмеженими фізичними можливостями.

Стаття по темі: Київська інфраструктура: що реалізовано і що обіцяють зробити в 2019 році

Раніше повідомлялося, що підземний перехід на перетині вулиць Хрещатик та Богдана Хмельницького буде введений в експлуатацію на початку лютого. Наразі реконструкцію підземного переходу завершено. Для забезпечення умов для маломобільних верств населення продовжить функціонувати наземний пішохідний перехід. На черзі – облаштування острівця безпеки.

Джерело