Реєстрація /

Повідомили дату відкриття підземного переходу біля ЦУМу

Реконструкцію завершено.

Підземний перехід на перетині вулиць Хрещатик та Богдана Хмельницького буде введений в експлуатацію на початку лютого. Наразі реконструкцію підземного переходу завершено. Для забезпечення умов для маломобільних верств населення продовжить функціонувати наземний пішохідний перехід. На черзі – облаштування острівця безпеки.

Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

«На засіданні Комісії із залучення інвесторів, що відбулась напередодні, прийнято рішення про подовження терміну прийняття в експлуатацію об’єкта інвестування до 01 лютого 2020 року через необхідність дотримання всіх процедур щодо внесення змін та погодження проєктної документації», – зазначив перший заступник голови КМДА.

Він додав, що на час реконструкції підземного пішохідного переходу облаштовано тимчасовий наземний регульований перехід через вулиці Хрещатик та Богдана Хмельницького. Також дотримано всіх умов облаштування наземного переходу для зручності маломобільних верств населення. За їхніми відгуками, такий варіант виявився більш зручним, ніж похилі підйомники, що передбачались проектною документацією згідно інвестиційного договору.

Стаття по темі: Київська інфраструктура: що реалізовано і що обіцяють зробити в 2019 році

Раніше повідомлялося, що ремонт 24 тисяч кілометрів українських доріг обійдеться у 300-350 мільярдів гривень. Така сума зазначається у звіті Світового банку за 2017 рік. За його словами, це дослідження базувалось на цінах 2015 року.

Джерело