Реєстрація /

Києву пропонують кардинально змінити транспортну систему


Це необхідно для розвитку міста.

Щоб забезпечити сталий розвиток столиці, потрібно розвивати екологічний міський транспорт за зразком європейських міст.

Про це заявив на своїй Facebook сторінці депутат Київради VIII скликання Костянтин Яловий.

«Вже кілька років Київ живе у стані транспортної кризи. Кількість автотранспорту у кілька разів перевищує можливості інфраструктури. Це призводить до постійних заторів і завдає сильної шкоди довкіллю, адже автомобілі залишаються найбільшим джерелом забруднення повітря у столиці», – відзначив Костянтин Яловий.

За його словами, необхідність перебудови транспортної інфраструктури давно зрозуміли закордоном. За даними ООН, у країнах ЄС викиди від транспорту становлять одну четверту від викидів усіх парникових газів, а автомобільні затори щороку завдають збитків на 100 мільярдів євро. Щоб виправити ситуацію, європейські міста активно розвивають екологічний громадський транспорт.
 
На думку політика, київська влада має орієнтуватися на досвід міст з найкращим громадським транспортом. Прикладом може бути французька Ніцца, мешканці якої проводять у заторах усього 22 години на рік, а на дорогу до роботи і назад в середньому витрачають лише 40 хвилин. У німецькому Мюнхені приміські потяги та метро поєднані у розгалужену сітку маршрутів, яка дозволяє швидко і дешево дістатися у будь-який куточок міста. Цікавим є також досвід швейцарського Цюриха, у якому зручна система трамваїв дозволяє перевозити дві третини від загального пасажиропотоку. 

«Усі ці приклади об’єднує ідея того, що користуватися міським громадським транспортом має бути зручніше, швидше та вигідніше ніж особистим авто. На жаль, до такого ідеалу Києву ще далеко. Попри очевидні позитивні зміни останніх років (закупівля сучасних автобусів і тролейбусів, виділення правої полоси для руху громадського транспорту, запуск єдиного електронного квитка), в цілому ситуація з транспортом у столиці залишається на місці», - вважає Костянтин Яловий. 

Він стверджує, що вирішити цю проблему можна лише за наявності послідовної стратегії розвитку транспортної системи як частини стратегії розвитку міста загалом. 

Стаття по темі: Коронавірус і ринок нерухомості Києва: що відбувається і що буде далі

Раніше повідомлялося, що щоб обрати YASNO своїм постачальником газу вже у грудні і до кінця року споживати газ за ціною 6,49 грн/м3, мешканцям багатоквартирних будинків у столиці достатньо декілька хвилин. Є можливість для подачі через інтернет заявок на приєднання, що дозволяє зекономити час та не відвідувати енергоофіси постачальника у період карантину.

Джерело