Реєстрація /

Києву повернуть землю у Солом'янському районі

Ділянку передали із порушенням.

Солом'янська окружна прокуратура Києва у судовому порядку вимагає повернути столичній громаді земельну ділянку вартістю понад 20 млн гривень, розташовану на вул. Проценко у Солом'янському районі столиці. У прокуратурі вважають, що ділянка для будівництва житлових будинків із нежитловими приміщеннями була передана в оренду без проведення аукціону.

Про це стало відомо про повідомлення прес-служби Київської міської прокуратури.

«Київрада з порушенням вимог земельного законодавства та без проведення земельних торгів відновила суспільству право користування земельною ділянкою по вул. Людмили Проценко площею майже 7 тис. кв. м», – повідомили у пресслужбі.

На думку прокуратури, передача спірної ділянки в оренду без проведення земельних торгів порушує інтереси територіальної громади, які полягають у втрати можливості наповнити місцевий бюджет і отримати максимально великий розмір орендної плати за використання земельної ділянки у разі продажу права оренди на конкурентних засадах.

Враховуючи ці факти, прокуратура звернулася до господарського суду Києва з вимогою визнання незаконним та скасування рішення Київради про поновлення відповідного договору оренди та визнання недійсним договору оренди земельної ділянки на новий термін.

Раніше повідомлялося, що обсяги будівництва у Києві показали позитивну динаміку.

Стаття по темі: Оренда квартири в Києві: як не стати жертвою шахраїв і що робити, якщо таке сталося

Джерело

Теґи