Реєстрація /

Мешканці Бортничів просять побудувати транспортну розв'язку

З мікрорайону складно виїхати.

Мешканці Бортничів звернулися до депутатів Київради з проханням побудувати транспортну розв'язку. На сьогодні існує тільки один виїзд з мікрорайону.

Секретар комісії Київради з питань транспорту, зв'язку та реклами Андрій Задерейко пропонує розглянути можливість будівництва альтернативного виїзду через вулицю Колекторну в Дарницькому районі Києва.

На сьогодні виїзд з Бортничів можливий тільки через вулицю Світлу до станції метро «Бориспільська», що дуже незручно для автовласників. Тим часом, рішення про фінансування будівництва багаторівневої транспортної розв'язки на Харківській площі, яка могла б прискорити інтенсивність руху в усіх напрямках, до сих пір не прийнято.

Стаття по темі: Нові дороги для Києва: де роблять і робитимуть ремонти

Депутат переконаний, що будівництво або реконструкція дороги по вул. Колекторна дасть можливість додаткового виїзду з Бортничів на вул. Вишняківську. А це, в свою чергу, значно розвантажить потік транспортних засобів на вул. Світлій і взагалі дозволить «легше дихати» Харківської площі.

Стаття по темі: Головні інфраструктурні проекти Києва у 2018 році: що планують, і які шанси бути реалізованими?

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України вводить нову норму в ДБН щодо звуження ширини смуг руху в містах і селах з метою впровадження європейських стандартів щодо безпеки на дорогах. Відповідні зміни стосуються проектування нових і реконструкції існуючих вулиць та доріг і містяться у новому ДБН В.2.3-5:2018 «Вулиці і дороги населених пунктів».

Джерело