Реєстрація /

Киянам пояснили, як не стати жертвою шахраїв, які представляються працівниками «Київенерго»

У столиці почастіли випадки шахрайства.

У Києві під виглядом співробітників сервісних служб столиці до будинків і квартир киян проникають шахраї. Нещадавно зловмисник вдавав електрика «Київенерго» і грабував квартири.

Як не стати жертвою обману і розпізнати справжніх електромонтерів пояснюють фахівці ДТЕК Київські електромережі.

Кияни повинні пам'ятати, що з 1 березня 2018 року компанія «Київенерго» більше не обслуговує жителів столиці. Тому всі, хто представляється від її імені, – це потенційні шахраї. Таких людей у будинки і квартири пускати точно не варто. Містян нині обслуговують тільки електрики ДТЕК Київські електромережі.

Існує лише дві категорії робітників компанії ДТЕК Київські електромережі, які можуть приходити в будинки і квартири клієнтів. Це контролери та електромонтери.

1. Контролери – це співробітники, які з певною періодичністю фіксують показання лічильників клієнтів. Ці фахівці не зобов'язані носити спецодяг компанії ДТЕК Київські електромережі. Але повинні обов'язково із собою мати посвідчення співробітника ДТЕК Київські електромережі. Воно містить: логотип компанії, номер, ПІБ, фотографію співробітника, його посаду, печатку і термін дії посвідчення.
Якщо такого посвідчення немає, то клієнт має всі підстави не допускати таку людину до власної оселі. Коли з документами все гаразд, то клієнт відповідно до законодавства зобов'язаний надати контролеру доступ до лічильника.

2. Електромонтери, які займаються підключеннями (відключеннями), заміною лічильників і наданням інших послуг, пов'язаних із розподілом електроенергії. Такі фахівці повинні бути в спецодязі (куртка) з логотипом ДТЕК Київські електромережі. Також вони повинні із собою мати посвідчення співробітника ДТЕК Київські електромережі, яке містить: логотип компанії, номер, ПІБ, фотографію співробітника, його посаду, печатку і термін дії посвідчення.

Якщо такого посвідчення немає, то клієнт має всі підстави не допускати цю людину до свого будинку.

Стаття по темі: Як розпізнати шахрайство з нерухомістю: нові махінації в 2019 році

Раніше повідомлялося, що правоохоронці у столиці затримали на «гарячому» 2 осіб, які намагалися продати квартиру у Солом’янському районі міста Києва за підробленими документами. Шахраї підробили документи на право власності на квартиру померлого громадянина та намагалися заволодіти 24 тис. доларів США від її продажу.

Джерело