Реєстрація /

Шахрай за підробленими документами продав квартиру майже за 4 мільйони гривень

На ринку нерухомості орудують шахраї.

Мешканця Київської області підозрюють у шахрайстві. Він за підробленими документами продав за 3 млн. 700 тис. гривень квартиру киянки на проспекті Лобановського.

Про це стало відомо з повідомлення прес-служби прокуратури Києва.

До правоохоронних органів звернулася мешканка столиці, яка повідомила, що невідомий, використовуючи підроблену довіреність від її імені, незаконно здійснив відчуження прав власності на її квартиру по проспекту Лобановського в Києві, а потім привласнив кошти від її продажу.

В ході досудового слідства правоохоронцям вдалося встановити особу шахрая. Ним виявився 29-річний житель Київської області.

Стаття по темі: Види шахрайства під час продажу квартири: як не стати жертвою аферистів

В даний час правопорушнику повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах) та ч. 1, 4 ст. 358 (використання завідомо підробленого документа) КК України.

До суду направлено клопотання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. За скоєний злочин зловмисникові загрожує до 12 років позбавлення волі.

З метою недопущення подальших незаконних дій рішенням суду на квартиру потерпілої накладено арешт. В рамках досудового слідства також встановлюються інші особи, які можуть бути причетні до скоєння цього злочину.

Джерело