Реєстрація /

Киян закликають висловити пропозиції та зауваження щодо проекту історико-архітектурного опорного плану Києва

Проєкт опублікували.

Опубліковано проєкт історико-архітектурного опорного плану Києва Українського державного інституту культурної спадщини Мінкультури. Громадськість може надсилати свої пропозиції, рекомендації та зауваження на електронну адресу:2020iaop@gmail.com.

Ознайомитися з матеріалами проєкту ІАОП можна за посиланням: doks.kyivcity.gov.ua//node/12 (Генеральний план м. Києва, том VIII).

Розробником став Український державний інститут культурної спадщини Міністерства культури України.

Розробнику від замовника вже було надано деякі зауваження, серед яких:
•    Доповнити основне креслення об’єктами природно-заповідного фонду Регіональний ландшафтний парк «Смородинський», Ландшафтний заказник місцевого значення «Осокорківські луки», Ландшафтний заказник місцевого значення «Труханів острів».
•    На основному кресленні зазначити перелік встановлених зон охорони пам’яток, їхню площу в гектарах.
•    На основному кресленні надати окремі умовні позначки для охоронних зон пам’яток з різними режимами тощо.

Стаття по темі: Новий Генплан Києва: як буде розвиватися столиця, скільки побудують житла і куди прокладуть метро

Раніше повідомлялося, що на сьогоднішній день жодне з міст-мільйонників в Україні не внесло зміни у генеральні плани населених пунктів згідно з прийнятими новими державними будівельними нормами щодо містобудування – ДБН «Планування і забудова територій». І якщо до кінця 2020 року чинні геплани не будуть оновлені відповідно до цих норм, в Україні потрібно ввести мораторій на нову забудову.

Джерело