Реєстрація /

Ірландський виробник будівельних матеріалів побудує заводи в Україні

Заводи будуть близько кордону.

Ірландська компанія з виробництва теплоізоляції та будівельних матеріалів Kingspan заявила про намір створити в Україні кампус будівельних технологій.

Гендиректор компанії зазначив, що таке рішення зумовлене трьома кризами: кліматичною, енергетичної безпеки та викликаною війною росії проти України.

«Новий кампус будівельних технологій, який ми плануємо побудувати, зробить позитивний внесок на всіх трьох фронтах, підтримуючи Україну, коли вона відбудовує свою економіку, задовольняє попит у Центральній та Східній Європі на енергоефективні будівлі та допомагає Європі зменшити залежність від імпорту нафти та газу», — пояснив CEO компанії.

Cтало відомо, що компанія шукає ділянку для будівництва у Львівській  області.  Kingspan повідомив, що   інвестує у нове виробництво 200 мільйонів євро та планує забезпечити близько 600 робочих місць. 

У планах девелопера – звести 5-6 заводів, для яких наразі шукають ділянку площею 40-50 гектарів. На обраній території облаштують виробництво мінеральної вати, яке потребує поблизу доступ до значних запасів відновлювальної енергії. 

Крім того, ділянка повинна мати доступ до водопроводу, газопроводу, головної магістралі й залізничної мережі. Земля може перебувати як у комунальній, так і в приватній власності. Щодо локації – вона має бути на заході регіону, поблизу кордону.

Раніше повідомлялося, що вимушених переселенців, які приїхали до столиці, закликають зареєструватися.

Джерело