Реєстрація /

Гостомельське шосе буде з новим освітленням

На час ремонту будуть пробки.

Побудувати нову мережу зовнішнього освітлення планують на ділянці Гостомельського шосе від поста дорожньої поліції «Гостомель» до кордону з Києвом. Нове освітлення з'явиться тільки по одній стороні – в напрямку Гостомеля.

Про це стало відомо з розпорядження КМДА №1696.

Будівництво заплановано на 2019-2020 роки.

Підрядника для виконання робіт повинні знайти в цьому році і розробити проектну документацію.

Підрядник повинен надати гарантійний термін експлуатації об'єкта будівництва на термін не менше 10 років.

На період проведення будівельних робіт «Київміськсвітло» має узгодити з Управлінням патрульної поліції Києва схему дорожнього руху.

Стаття по темі: Київська інфраструктура: що реалізовано і що обіцяють зробити в 2019 році

Раніше повідомлялося, що депутати Київради затвердили Міську цільову програму зовнішнього освітлення Києва на період 2019-2022 роки. У Дарницькому, Голосіївському, Дніпровському та Солом’янському районах замінюють зовнішнє освітлення цього року. Тут також лінії електромереж потребують замін та оновлення, а зовнішнє освітлення прибудинкових територій за деякими адресами взагалі відсутнє.

Крім того, в Україні прийняли нову ДБН «Природне та штучне освітлення», яка  говорить про те, що у житлових кварталах необхідно враховувати, що прилади зовнішнього освітлення повинні естетично поєднуватися з просторовою структурою та історичною забудовою. Це стосується форми і пропорцій світильників, кронштейнів і опор, висоти установки освітлення.

Джерело