Реєстрація /

Дозвіл на будівництво ТРЦ на книжковому ринку на Петрівці не видавався – КМДА

Мер Києва спростовує інформацію про зведення нового комплексу

На місці книжкового ринку на Петрівці має розпочатися будівництво нового Торгово-розважального центру. Таку інформацію розповсюджують в соціальних мережах орендарі торгових місць на ринку. За їх словами, підприємці, які торгують на Петрівці, вже отримали попередження, їм запропоновано змінити місце торгівлі – на торговий майданчик на іншому березі Дніпра.

Однак міська влада Києва запевнила, що зведення ТРЦ на Петрівці не планується.

«Ми вивчили документи. За даними реєстру прав власності, книжковий ринок розташований на двох орендованих земельних ділянках за адресою: вулиця Степана Бандери, 10 в Оболонському районі столиці.  Цільове призначення земельних ділянок – для будівництва, експлуатації та обслуговування багатофункціонального торгово-розважального комплексу та паркінгу. Орендар – ТОВ «Книжковий ринок». Також детальним планом території в межах вулиць Вербової, Куренівської, Богатирської, Московського проспекту, Набережно-Рибальської, залізничної колії на зазначених ділянках передбачено розміщення ТРЦ відповідно до цільового призначення земельних ділянок. Утім, на цей час, згідно з даними електронної бази документообігу Департаменту архітектури, на ці ділянки містобудівні умови та обмеження не надавались! Тому, хто і навіщо підбурює людей – треба з’ясувати», – заявив мер Києва Віталій Кличко.

Він звернувся до правоохоронних органів взяти на контроль можливе зведення ТРЦ на Книжковому ринку.

Нагадаємо, що під час карантину в квітні 2020 року Державна архітектурно-будівельна інспекція України прийняла в експлуатацію ТРЦ і БЦ RETROVILLE. ТРЦ знаходиться на проспекті Правди, 47, площа будівлі становитиме – майже 119 тисяч кв. м.

Джерело