Реєстрація /

Дозвіл на будівництво багатоповерхівки на Печерську скасували

Будівництво було скандальне.

Державна архітектурно-будівельна інспекція України анулювала дозвіл на будівництво житлового, офісно-торговельного та спортивно-оздоровчого комплексу з вбудованою інфраструктурою та підземним паркінгом на вул. Вільшанська, 2-6 у Печерському районі Києва.

Підставою прийняття такого рішення стали результати позапланової перевірки, проведеної Департаментом ДАБІ, щодо дотримання вимог законодавства при видачі містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки.

Перевіркою встановлено, що Департаментом містобудування та архітектури виконавчого органу Київської міської ради (КМДА) видано містобудівні умови та обмеження всупереч наявним невідповідностям, а саме: наміри забудови землі не відповідають положенням містобудівної документації на місцевому рівні, у тому числі щодо висотності об’єкта будівництва.

У зв’язку з цим головним інспектором будівельного нагляду скасовано дію містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки. Відповідно до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» це є підставою для анулювання дозволу на виконання будівельних робіт.

Стаття по темі: Київська інфраструктура: що реалізовано і що обіцяють зробити в 2019 році

Раніше повідомлялося, що Верховна Рада України прийняла у першому читанні законопроект №1052 «Про внесення змін до Закону України «Про будівельні норми» щодо удосконалення нормування у будівництві», який пропонує ввести і надавати перевагу новому методу нормування у галузі – параметричному.

Джерело