Реєстрація /

Долю скандальних будівництв вирішить спеціальна комісія

Адміністративними методами можна тільки посилити проблему.

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України створило робочу групу для вирішення проблем скандальної забудови Києва. В список об'єктів включено, зокрема, земельну ділянку колишнього Сінного ринку на вул. Бульварно-Кудрявській, 17. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко.

«Шлях до з'ясування законності будівництва – це суд. Зараз це не наш обов'язок, оскільки децентралізація передає повноваження і функції контролю на місця, але ми створили робочу групу, майданчик для переговорів в міністерстві по 10-ти об'єктах в Києві. У цю групу залучені співробітники правоохоронних органів, КМДА, міністерства і представники громадськості. Зараз вивчаються всі документи, які покажуть, які є підстави вважати законними ці будівництва. Потім буде прийнято рішення судом або місцевою владою», – сказав він.

При цьому міністр зазначив, що адміністративне втручання з боку влади лише погіршить ситуацію. «Я вважаю, що цей шлях ми повинні пройти. Адже будь-яке адміністративне втручання призводить до того, що забудовник звертається до суду і легалізує свою будівлю», – зазначив Зубко.
 

Джерело

Теґи