Реєстрація /

Через нові будівельні норми в передмісті стали будувати менше житла

Забудовникам стало невигідно будувати.

З початку року в передмісті столиці стали будувати менше житла. Зниження обсягів склало до 64%.

Про це повідомив керуючий партнер компанії AVM Development Group Владислав Кононов.

За словами експерта, однією з причин різкого скорочення будівництва житла, що будується в передмісті Києва є впровадження нових будівельних норм, що стосуються поверховості майбутнього будинку в залежності від щільності населення в тому чи іншому населеному пункті.

Він нагадав, що на сьогоднішній день прибутковість будівництва в передмісті не перевищує 20%, а жорсткість норм по допустимої поверховості будівництва потенційно зменшує прибуток компаній ще на 5-7%.

Стаття по темі: Нові будівельні норми України: ще багато роботи

«Нові будівельні норми змусили забудовників перекроювати свої плани, і деякі компанії, через прогнозовану низьку рентабельність будівництва, заморозили свої проекти або взагалі відмовилися від них», – сказав він.

Ще однією суттєвою причиною зменшення кількості споруджуваних багатоквартирних будинків, Владислав Кононов вважає переорієнтацію ряду компаній з будівництва багатоквартирних будинків на котеджні селища.

Раніше повідомлялося, що Уряд схвалив постанову, якою зменшив загальний строк розробки проектів будівельних норм – з 1 року 6 місяців до 10 місяців.


 

Джерело