Реєстрація /

Строки розробки ДБН зменшили удвічі

Зміни впроваджуватимуть оперативніше.

Уряд схвалив постанову, якою зменшив загальний строк розробки проектів будівельних норм – з 1 року 6 місяців до 10 місяців.

Проект постанови був розроблений Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

«Чому це необхідно? Світ не стоїть на місці, з’являються нові технології та рішення у проектуванні будівель і споруд, доріг та іншої важливої інфраструктури, і ми повинні йти в ногу з часом, впроваджувати можливість їх застосування вже зараз, унормовуючи ці питання у ДБН», – прокоментував прийняття постанови Урядом заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

Стаття по темі: Нові будівельні норми України: ще багато роботи

Крім того, новою постановою впроваджується врахування громадської думки при розробці технічного завдання щодо ДБН та змістовних істотних умов, які визначаються за результатами обговорення та оприлюднення. 

Раніше повідомлялося, що Мінрегіон змінив будівельні норми, завдяки яким визначено витрати води на полив теплиць, парників та присадибних ділянок при проектуванні систем внутрішнього водопостачання, каналізації і водостоків. 

Джерело