Реєстрація /

Будівельна галузь в Україні активізувалась


Обсяги будівництва зростають.

Голова правління-президент «Київміськбуду» Ігор Кушнір у блозі для «НВ.Бізнес» розповів про зростання показників будівельної галузі.

«Будівельна галузь остаточно ожила. Після першого і «мертвого» локдауна загальмувати довелося практично всьому бізнесу, і будівельний не став винятком. Перші пару місяців через невизначеність та економічне «енергозбереження», все було в якомусь завислому стані. А далі рухи були надто обережними і в цілому ситуація просувалася хитко-валко. Зі змінним успіхом, так би мовити», – написав Ігор Кушнір.

На його думку, на сьогоднішній день у країні є всі можливості для зростання будівельної галузі, а з нею і економіки загалом.

«По-перше, людям треба дати можливість відкрито витрачати накопичені роками гроші. Подивимося, як практично покаже себе закон про податкову амністію, і як багато людей скористаються таким інструментом. У запасі рік, але більшість експертів сходяться на думці, що запропонований варіант закону не дасть очікуваного ефекту», – каже він.

По-друге, потрібно зміцнювати та розширювати іпотеку. Програма запущена та працює, але не так активно, як могла б.

«Наскільки знаю, умови іпотеки намагаються розширити та доповнити. Наприклад, останньою була редагування, яка дозволяє брати в іпотеку житловий фонд, збудований після 2011 року. Тобто ми свідомо пропонуємо людям оформити іпотеку на 20 років на житло, яке після цих років буде не надто новим. Думаю, потрібно розширити умови та дозволити людям купувати в іпотеку майнові права у забудовників», – вважає Кушнір.

Він також наголосив, що потрібно спрощувати роботу забудовників, що планується зробити завдяки реформі галузі.

Читайте також: Популярні квартири на ринку нерухомості Києва: що користується підвищеним попитом в 2021 році

Раніше повідомлялося, що на ВДНГ починають будівництво урбан-парку.

Джерело