Реєстрація /

Якість проектування автодорожніх мостів покращать

Змінюють норми.
 

В будівельних нормах встановлюються сучасні вимоги до проектування спеціальних допоміжних споруд для зведення якісних автодорожних мостів. Це сприятиме підвищенню їх строку служби, забезпечить безпеку та довговічність мостових конструкцій.
 
«Сьогодні у діючих галузевих нормах відсутні чіткі вимоги до сучасного та якісного проектування автодорожних мостів за допомогою спеціальних допоміжних споруд. Технології, що використовуються, потребують перегляду та оновлення. Тому у проекті нових галузевих будівельних норм ми це врахували та чітко прописали необхідні умови та вимоги для якісного проектування автодорожних мостів європейської якості», – написав заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе. 

Стаття по темі: Нові будівельні норми України: ще багато роботи

Так, у новому ДБН:
•         вводиться класифікація спеціальних допоміжних споруд для більш якісного та безпечного проектування мостів;
•         впроваджуються чіткі вимоги до проектування робочих містків, засобів підмощування, запобіжних та шпунтових огороджень, грунтових перемичок, штучних острівців, закладних кріплень тощо, що дозволить підвищити строк служби мостів;
•         вдосконалюються вимоги до матеріалів та виробів для підвищення якості виготовлення мостових конструкцій.
 
 

Джерело